De fantastische fantasie van een kleuter

Het was vandaag de laatste vakantiedag van kleuterzoon. Morgen gaat hij weer naar school en kan hij zich weer met zijn vriendjes uitleven. Daar verheugt hij zich ook enorm op. Maar vanmorgen hebben we nog even met ons gezinnetje genoten van het zonnetje dat tussen de wolken door kwam in de speeltuin.

Mijn zoontje is een kind vol fantasie. Ik merk het in al zijn spel: met autootjes, met buitenspelen, met verhalen die hij vertelt (verzint dus). Zijn fantasie lijkt eindeloos. Hij staat heus nog met twee benen op de grond, maar kan ook heerlijk spelen. Zowel in zijn eentje vermaakt hij zich prima, maar soms wil hij ook erg graag samen spelen. Dat kan met andere vriendjes zijn, maar vandaag was het mama.

In de speeltuin zaten we in een auto met een laadbak achter ons. Natuurlijk werd er met alle gebroem en getoet gereden, geschakeld en gestuurd. De radio ging uiteraard ook aan met een knopje en hij zet dan een andere zender op en zingt zelf tijdens het rijden de liedjes. Er moet onderweg getankt en uiteraard snoep gekocht worden in het tankstation. Vervolgens nog een rood licht en de politie die hem bekeurt. Ach, iedere moeder zal haar zoontje hier wel in herkennen. Maar ik heb me nog het meest vermaakt met de fantasie die hij had over de dieren die zogenaamd achter in onze auto mee reden.

Zo hebben we een koe, giraf, olifant, mieren, varkens, egels en ten slotte een paard vervoerd. Helaas moest de koe uitstappen omdat hij in onze nek zat te likken (oké, die eerste heb ik verzonnen om het verhaal een zetje te geven). De giraf had niet gebukt bij de brug, dus die kon ook niet langer mee. De olifant heeft er helaas voor gezorgd dat we door onze wielen zijn gezakt. De miertjes kietelden te veel en de egels prikten uiteraard. De varkens stonken te erg, want die lieten steeds scheten. En het paard? Die was lief en mocht blijven.

Heerlijk, wat een rit hebben we gemaakt. En ik kan alleen maar zeggen: Ik bof met een kleuterzoon die zo vol fantasie zit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s