Slakken, slakken, overal slakken

Toen het voorjaar zich aandiende, begon het weer te kriebelen. Zaadjes planten en opkweken op de vensterbank. Paprika, komkommer, courgette, kruiden en diverse soorten tomaat. En dan maar wachten tot de eerste zaadjes kiemen. Inmiddels werden het al aardig wat plantjes en zodra het weer het toeliet zette ik ze vol goede moed in mijn tante Moestuintje.

En wie waren er net zo enthousiast als ik? Juist, de slakken.

Het blijkt een ware slakkenplaag. Niet alleen bij mij in de tuin, maar in heel Limburg. Binnen 1 dag stond er niets meer in mijn tuintje. Alleen het steeltje van de plantjes lieten ze staan, als  vage herinnering dat ik er echt een plantje had gepoot. Ook poging twee resulteerde in ronde buikjes voor de slakken, zelfs met een rand slakkentape rondom het tuintje. Maar wat wil je met een gemiddeld aantal van 30 slakken per vierkante meter?

Nu blijkt een bierval goed te werken. Daar komen ze graag op af. Eén kleine ‘maar’. Naaktslakken ruiken over één dikke kilometer zo’n bierval.

En omdat ik zo van wiskunde hou even een leuk sommetje: Eén kilometer rondom mijn huis geeft een oppervlakte van 3,14 vierkante kilometer. Dat is 3.140.000 vierkante meter. Maal 30 slakken gemiddeld… Oeps…. 94.200.000 slakken!

Ik denk dat ik de buren maar een bierval cadeau doe….

Eerlijk gezegd denk ik dat die 30 slakken per vierkante meter wel een overschatting zijn vanuit de nieuwsberichten. Maar toch, op een regenachtige dag moet je behoorlijk hink-stap-springen om er geen te raken.

Ik heb uiteindelijk maar besloten bij poging drie om de plantjes in potten te zetten bovenop het muurtje van de schutting. Nu alleen nog wachten tot de tomaatjes rood kleuren…

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s